24 gedachten over “GruunRant steunen?


 1. Met de komst van het Haventracé en de A102, wordt GruunRant nog belangrijker. De werkzaamheden zullen mogelijkheden geven tot versterken en verbinden van groene open ruimte, en zelfs tot het uitbreiden ervan. Maar waakzaamheid zal nodig zijn. Enkel met de 500.000 mensen, die op minder dan 15 minuten fietsafstand van GruunRant wonen, zal dat kunnen. Wat goed is voor Ertbrugge, is goed voor GruunRant, en omgekeerd.


 2. Tweede poging (mijn steunbetuiging van half maart vind ik niet terug):

  Ik steun de doelstellingen van GruunRant: behoud, zo mogelijk uitbreiding en maximale onderlinge verbinding van de groene gebieden aan de (noord)oostrand van Antwerpen.
  Mijn gemeente Wijnegem heeft op dat gebied al heel wat verwezenlijkt en ik hoop dat dit in dezelfde geest kan worden voortgezet.


  1. Geachte Herman,

   Staat er op ,ik weet niet waar uw vorig bericht gebleven is want dat stond er ook op.

   Luc


 3. Uiteraard steun ik Gruunrant! Het behoud van groene open ruimte, daar wil ik mee werk van maken!


 4. GroenRand, de perifere zone waarin de Antitankgracht gelegen is, steut jullie beweging en betrachtingen voluit.
  Verhoogde versnippering en toegenomen verdichting van Vlaanderen bedreigt de biodiversiteit.
  Het behoud, herstel en de versterking van de biodiversiteit zijn onze gezamenlijke hoofddoelstellingen


 5. Prima initiatief voor de bescherming van de natuur rond en in Antwerpen. Ik steun het ten volle.


 6. Beste,

  in elke gemeente en elk district van GruunRant, willen wij een lokale werkgroep hebben. Heb je nog een beetje vrije tijd, of kan we wat tijd vrijmaken, en wil je meewerken aan een beter GruunRant, meld je dan op GruunRant@telenet.be .
  Ook bij onze stuurgroep zijn nog handen tekort. Wil je dus meewerken aan het ‘grotere plaatje, ben je ook van harte welkom. Van hulp bij een plaatselijke activiteit, tot een volwaardig meedraaien in het bestuur: neem contact op!
  Paul Lermytte
  Cpördinator GruunRant


 7. Enkel met meer Groen een leefbare stad. Leve al wat bloeit en groeit rond en tegen toenemende betonnen gevels en bodem. Groen voor onze adem, tegen stress en voor hoop
  op een gezondere toekomst. Gruunland; het best denkbare initiatief.


 8. Mijn steun hebben jullie. Een leefbare omgeving, groen, de natuur, we hebben het gewoon nodig !


 9. De Wijkgroep Ertbrugge steunt GruunRant. De samenwerking tussen Wijnegem, Schoten En Deurne in ‘de Groene recreatieve Corridor’ (waarbij alle groengebieden op de resp. grondgebieden met elkaar verbonden worden), in het kader van GruunRant, is ook van groot belang voor Ertbrugge, de Bremweide, Park Groot Schijn, Rivierenhof, …


 10. Zoals reeds dikwijls gevraagd. Trek Gruunrant door in Schilde om verbinding te maken met de bossen in Sint-Job, nu het nog kan!!! Succes


  1. Geachte Frank,

   Er is een groep van schilde voor GruunRant maar zijn vaak niet aanwezig helaas, maar het gebied van schilde zit mee bij GruunRant.
   Luc


  2. Frank,
   GruunRant is al actief in Schilde, maar door omstandigheden werden de werkzaamheden tijdelijk opgeschort. Eén dezer wordt er heropgestart. We houden je op de hoogte.
   Paul Lermytte
   Coördinator GruunRant


   1. Frank,
    de werkgroep in Schilde is terug actief. Ik ga GruunRant voorstellen op de milieuraad van Schilde op 26/06.
    Intussen werd ook een universitaire studies afgewerkt over de mogelijkheden om ’t Klein Schijn, als groene verbinding te gebruiken, tussen het kasteel van Schoten en de Antitankgracht. Een project, waaraan Schoten, Wijnegem, Schilde en Brecht zullen kunnen samenwerken. Het Regionaal Landschap De Voorkempen heeft al interesse getoond in dit project.
    Paul Lermytte
    Coördinator van GruunRant


 11. Ik ben onderwijzer in Deurne. Bovendien fiets ik van Grobbendonk dagelijks naar Deurne en terug. Ik steun Gruunrant!


  1. Als medestichter van “Red de Voorkempen” kan ik alleen maar verheugd zijn om dit mooi

   initiatief.Hoe meer de natuurgebied(jes)en terug hersteld worden of uitgebreid hoe beter;

   iedereen heeft er baat bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *